Τρίτη 23 Ιουνίου 2009





Η κοσμική μνήμη του πλανήτη Γη




(βασισμένο στο υπό έκδοση βιβλίο «Ο σκληρός δίσκος Πλανήτης Γη» του συγγραφέα Γιώργου Βαϊκούση. Κείμενο του συγγραφέα).

Τί εννοούμε λέγοντας «κοσμική μνήμη»;

Ο,τιδήποτε έχει γίνει πάνω στην Γη έχει καταγραφή, είτε είναι κάποιο φυσικό γεγονός, όπως π.χ. μία έκρηξη ηφαιστείου, η οποία αφήνει τα σημάδια της, ένα φυτό ή ζώο, το οποίο αφήνει το απολίθωμά του, σύμφωνα με τα διάφορα γεωλογικά στρώματα στο υπέδαφος, τα οποία δείχνουν την ιστορία του πλανήτη, είτε ό,τι προέρχεται από τον άνθρωπο, ο οποίος αφήνει τα μνημεία του και τα γραπτά του για τις επόμενες γενεές, τα οποία αποτελούν αρχαιολογικά και ιστορικά στοιχεία και καταχωρούνται ανάλογα

Αναμφισβήτητα υπάρχουν και πολλές άλλες υλικές καταγραφές των ιστορικών γεγονότων του πλανήτη, τις οποίες καταγραφές αυτές ερευνούν και αξιολογούν οι ανάλογες επιστήμες, (Ιστορία, Γεωλογία, Φυσική, Αστρονομία, Χημεία, Βιολογία, κλπ). Όλα αυτά αποτελούν την συνολική μνήμη των όσων έγιναν στον πλανήτη Γη. Υπάρχουν λέξεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την λέξη μνήμη για να μας θυμίζουν κάτι.
H λέξη Μνημείο σημαίνει ένα κτίσμα προς τιμήν κάποιου γεγονότος ή κάποιου ατόμου / κάποιων ατόμων για κάτι αξιομνημόνευτο, το οποίο έγινε, έκανε ή έκαναν στο παρελθόν για το κοινωνικό σύνολο.
Το μνήμα των νεκρών έναι ένα σημείο αναφοράς, ένα ορόσημο (landmark), το οποίο θυμίζει, ότι κάποιος κείτεται εκεί. Είναι ένα άλλο σημάδι, που σημαίνει κάτι. Είναι η μνήμη κάποιου που έζησε κάποτε.
Ο Πυθαγόρας είχε διατυπώσει και την άποψη της κοσμικής μνήμης, ότι κάθε γεγονός, το οποίο συμβαίνει κάποια χρονική στιγμή στο Σύμπαν, καταγράφεται στον χωροχρόνο από τους ηχητικούς και φωτεινούς ενεργειακούςς παλμούς, τους οποίουςς εκπέμπουν τα στοιχεία του φαινομένου αυτού. Είναι δυνατόν από διάφορες περιβαλλοντο-λογικές συγκυρίες του χωροχρόνου, να επανεμφανισθή η εικόνα και ο ήχος του φαινομένου τούτου και να γίνουν αυτά αντιληπτά από ειδικούς χαρισματικούς ανθρώπους.(π.χ. οι εξηγήσεις, που δίνονται γιά τα Φαντάσματα ή άλλα τηλεπαθητικά φαινόμενα). Την κοσμική αυτή μνήμη ο Πυθαγόρας την συσχετίζει με την αρμονία και την μουσική των σφαιρών.
Πού είναι καταγεγραμμένη αυτή η κοσμική μνήμη;
Ο Πλάτων αναφέρεται στον Φαίδωνα και στην ΑΝΑΜΝΗΣΗ, ήτοι στις μνήμες της ψυχής από την μία ενσάρκωσή της στην άλλη σαν μέρος του έργου του σχετικά με τον κόσμο των ιδεών και των ειδώλων του, που αντιπροσωπεύουμε εμείς. Στην Ανάμνηση της Ψυχής μιλά για τις αναμνήσεις της ψυχής από προηγούμενες ζωές της, που είναι καταγεγραμμένες στον κόσμο των ιδεών. …Πού είναι αυτός ο κόσμος των ιδεών; …
Στην Μνήμη (ανάμνηση του προτέρου βίου) αναφέρθηκε και ο Εμπεδοκλής.Πού είναι καταγεγραμμένη αυτή η μνήμη;
Ο Δημόκριτος μεταξύ άλλων είπε και ότι ο περιβάλλων την γην αήρ είναι γεμάτος από είδωλα, δηλαδή «ολογραφικά ομοιώματα», εκπεμπόμενα από τα αντικείμενα και τα όντα.
‘Όπως οι δροσοσταλίδες μετά την βροχή, οι οποίες σιγά σιγά στάζουν από τα φύλλα των δένδρων και τείνουν να ενώνονται στο έδαφος σχηματίζοντας ρυάκια, τα ρυάκια σχηματίζουν ποτάμια και τα ποτάμια χύνονται στην θάλασσα, ας υποθέσουμε, ότι το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με την εκροή των ολογραφικών ομοιωμάτων των όντων στον αέρα, η οποία εκροή «ρέει» από ένα όν, ενώνεται με την ροή του ολογράμματος ενός άλλου όντος, μετά με αυτές άλλων και πάει λέγοντας.
Η αέρινη αυτή θάλασσα, αυτό το διαδίκτυο (ιντερνέτ) της φύσης λοιπόν, των ολογραμμάτων και των γεγονότων, που συνδέονται με το καθένα απ’ αυτά σύμφωνα με την λογική, την οποία έχουμε αποκτήσει μέσω της τεχνολογίας, … πού θα έπρεπε να εδρεύει;
Όσοι ασχολούνται με τους υπολογιστές, γνωρίζουν ότι η μνήμη αποθηκεύεται ηλεκτρονικώς στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σκληρού δίσκου του υπολογιστή τους και δεν χάνεται. Ο υπολογιστής έχει την ικανότητα και την ταχύτητα να ανακαλέσει οποιαδήποτε μνήμη του ζητηθή σε μηδενικό χρόνο. Η ΝΑΣΑ ανακάλυψε μετά τον Β! παγκόσμιο πόλεμο, ότι η Γη περιβάλλεται από μαγνητικά πεδία - ζώνες , τα οποία εκτείνονται πάνω από την ιονόσφαιρα προς το διάστημα κατά 60 χιλιόμετρα τουλάχιστον. Επομένως, ο παραπάνω συλλογισμός οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι όλα, όσα έχουν γίνει έχουν καταγραφή στις μαγνητικές ζώνες της Γης, τις ζώνες Βαν Άλλεν.
Πώς μπορεί, όμως κάποιος να «διαβάσει» όσα έχουν γραφή εκεί στα μαγνητικά πεδία;
Απ’ ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, οι μόνοι γνωστοί τρόποι ανάγνωσης των δεδομένων που έχει καταγράψει ο πλανήτης με βάση την αρχή του σκληρού δίσκου, είναι η Προσευχή, ο διαλογισμός, η ύπνωση, και οι προθανάτειες εμπειρίες. Μάλλον δεν έχει βρεθή ακόμα μηχανικός ή οποιοσδήποτε άλλος υλικός τρόπος γιά την ανάγνωσή τους. Τουλά-χιστον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ακόμα στο εμπόριο. (Σημείωσις: Όταν μιλάμε για προ-θανάτου εμπειρίες, εννοούμε την σαν σε κινηματογραφική ταινία αναδρομή της ζωής μας - το παρελθόν -, κάτι που συμβαίνει συνήθως σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος. Στην περίπτωση αυτή το άτομο έχει επιζήσει του ατυχήματος και θυμάται κατόπιν αυτήν την αναδρομή. Εδώ εξετάζεται το παρελθόν μόνον ενός ατόμου και όχι άλλες περιπτώσεις, όπως εκείνες, που αναφέρονται ως «αγγελιαφόροι», ήτοι η παρουσία πεθαμένων και αγπημένων προσώπων, όπως συμβαίνει σε άλλους ετοιμοθάνατους ασθενείς ή υπερήλικες. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες εμπειρίες, οι επιθανάτειες, ή μεταθανάτειες, όπως το «φωτεινό τούνελ» κλπ., αλλά αυτές ανάγονται σε άλλη κατηγορία φαινομένων).

Αυτές λοιπόν οι δραστηριότητες του νου φέρνουν εικόνες της ζωής του ατόμου σε σχέση με τον ίδιο ή και με άλλους ανθρώπους, οι οποίες έχουν γίνει πραγματικότητα και είναι καταγεγραμμένες στο κυκλικό και ίσως όχι γραμμικό γίγνεσθαι στην μνήμη του πλανήτη μας μέσω των μαγνητικών του πεδίων. Λέω κυκλικό γίγνεσθαι και όχι γραμμικό, γιατί κάτι που εγώ μπορεί να το θεωρώ μελλούμενο, μία προφητεία, ας πούμε, είναι κάτι, το οποίο έχει γίνει στο μέλλον (μέλλον γιά μένα, δηλαδή σε μεγάλη χρονική απόσταση μπροστά από εμένα). Αλλά γιά να πει κάποιος, ότι έχει δει κάτι, το οποίο θα γίνει (μελλούμενο), σημαίνει, ότι αυτό το κάτι έχει γίνει, έχει καταγραφή κάπου και ο βλέπων με όχημα, σύμφωνα με αυτά τα οποία γνωρίζουμε, την προσευχή, την ύπνωση και τον διαλογισμό, μεταφέρεται νοερώς σε χρονική στιγμή πέραν από την εποχή του και μετά το συμβάν αυτό, το προσπερνά δηλαδή στον χρόνο και σαν να κυττά πίσω του, το βλέπει πλέον σαν κάτι που έχει γίνει και οπότε το αναφέρει. Ένα απλό παράδειγμα σ’ αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο με τα ατυχήματα στον δρόμο. Παραδείγματος χάριν σε ένα σημείο της εθνικής οδού γίνεται ένα μεγάλο ατύχημα. Οι οδηγοί, οι οποίοι πορεύονται προς αυτό δεν έχουν ιδέα. Κάποιος όμως αρκετά προπορευόμενος από αυτούς, φθάνει στο σημείο αυτό ή το προσπερνάει, το βλέπει και γυρίζει και το λέει στους άλλους ή τους ειδοποιεί, ότι θα συναντήσουν το ατύχημα αυτό στο τάδε σημείο της πορείας τους. Δηλαδή, η επιστροφή του οδηγού αυτού, έστω και ένα τηλεφώνημά του προς τους οδηγούς που είναι πίσω του είναι μία παλινδρόμηση - μιά κυκλική κίνηση.
Η άποψή μου είναι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τις προφητείες. Η χρήση χημικών ουσιών γιά την επίτευξη τέτοιων νοητικών καταστάσεων είναι επίσης εφικτή και γνωστή από αρχαιοτάτους χρόνους. Είναι μάλλον συνηθισμένη και στην εποχή μας, αλλά συνήθως γίνεται σε υπερβολικό βαθμό και με βλαβερές ουσίες και συνέπειες και γιά το άτομο χρήστη, αλλά και τον περίγυρό του. Δεν είναι άλλα από τα ναρκωτικά. To δε θέμα της μαντείας και των μαντείων είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα παραπάνω και πολύ ευρύ, αλλά οδηγεί αλλού και δεν είναι αντικείμενο της παρούσης.
Τα περισσότερα μυστήρια, που γίνονται σε διάφορους κύκλους ανά την υφήλιο, είναι τελετές, οι οποίες αναφέρονται σε κάποιο συμβάν ή φαινόμενο του σύμπαντος με επίδραση στον άνθρωπο, το οποίο έγινε ή και ακόμα αναμένεται να γίνει ή να επαναληφθή και σχετίζεται με κάποιον χώρο ή ομάδα ανθρώπων. Συνήθως οι τελετές αυτές είναι οι μνήμες (δυστυχώς και όχι σπάνια είναι παρερμηνείες και διαστρέβλωση) αναπαράστασης τέτοιων συμπαντικών - θεϊκών γεγονότων.
Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας στο βάθος της συνείδησής μας ένα σκοτεινό κελλί, έναν σκοτεινό θάλαμο, όπου εκεί έχουμε απωθήσει, έχουμε «πετάξει» παληές μνήμες, εμπειρίες δυσάρεστες ή μή, γνώσεις ξεχασμένες, καταπιεσμένα συναισθήματα, ανεκπλήρωτες επιθυμίες, όνειρα χαμένα, όλα αυτά που μας πονάνε. Αυτά αποτελούν μέρος της συνείδησής μας, αλλά έχουν αδρανήσει. Πού και πού μας υπενθυμίζουν την παρουσία τους είτε στον ύπνο μας, είτε με διάφορα περίεργα συναισθήματα πυροδοτημένα από κάποιο ερέθισμα της πραγματικό-τητας. Είναι εκεί και περιμένουν να τα αξιολογήσουμε κάποτε υπό νέο πρίσμα, αν μπούμε στον κόπο να το κάνουμε αυτό. Αν όμως έχουμε το θάρρος να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, έχει καλώς θα γνωρίσουμε το είναι μας, θα αποκτήσουμε το «γνώθι σ’αυτόν». Αν όμως το κάνει κάποιος ψυχίατρος γιά εμάς , τότε τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.. Τις περισσότερες φορές όμως, δεν το κάνουμε και μετά αναρωτιόμαστε γιά τις αιτίες των προβλημάτων, που μας συμβαίνουν καθημερινά στην ζωή μας.
Η Ελληνική γλώσσα ήταν και είναι ζωντανή μνήμη δια μέσου των αιώνων. Εκτός των άλλων γνώσεων, μέσω αυτής έχουν διατηρηθή και κωδικοποιημένα μυστικά για ανάλογη μελέτη και χρήση, γιά όσους ενδιαφέρονται, τα οποία μεταδίδονται προφορικώς και δεν έχουν γραφή πουθενά.





4 σχόλια:

  1. Tελικά όλες μας οι δραστηριότητες αλλά και οι σκέψεις έχουν αποτυπωθεί κάπου μεταξύ του πλανήτη μας και του διαστήματος και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράτουμε με λιγότερη επιπολαιότητα και περισσότερη σύνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάλλον κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
    Δεν είναι όμως περίεργο και αξιοθαύμαστο όλο αυτό! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο είσαι ο μόνος
    στην ουσία που το σχολίασε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Μαλανδράτε
    Λυπάμαι που άργησα πραγματικά να ανακαλύψω το blogg σας, δεν είμαι και πολύ ιντερνετικός. Το ανακάλυψα μόλισ σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ γιά την συνεχόμενη δημοσίευση του άρθρου μου "Η κοσμική μνήμη του πλανήτη Γη", το οποίο είχαν δημοσιεύσει τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ του Ελεύθερου Τύπου τον Ιούνιο του 2009. Η φωτογραφία που το πλαισιώνει στον χώρο σας είναι πανέμορφη.
    Ευρίσκομαι τώρα στην ευχάριστη θέση,να σας πω, ότι επιτέλους μόλις εκδόθηκε το βιβλίο μου "Ο σκληρός δίσκος πλανήτης Γη". Θα χαρώ να επικοινωνήσόυμε ή και να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά. Το e-mail μου είναι: gvaic@ath.forthnet.gr ή και georgevaicoussis2004@yahoo.gr
    Με πολλή εκτίμηση
    Γιώργος Μιχ. Βαϊκούσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κύριε Λανδράτε γειά σας. Αυτή είναι η τρίτη προσπάθειά μου να σας στείλω μήνυμα, δεν ξέρω αν τυχόν πήρατε τα προηγούμενα. Λοιπόν, αν και άργησα να ανακαλύψω αυτό το bloggsite, το βρήκα τυχαία τώρα και λυπάμαι, που δεν το είχα βρει νωρίτερα, οφείλω να σας ευχαριστήσω γιά την αναδημοσίευση του άρθρου μου "η κοσμική μνήμη του πλανήτη Γη", το οποίο είχαν δημοσιεύσει τα Φαινόμενα τον Μάϊο - Ιούνιο 2009 και το οποίο αποτελεί μέρος από το μέχρι προ τινος μη εκδοθέν βιβλίο μου "Ο σκληρός δίσκος πλανήτης Γη". Το βιβλίο μου αυτό πλέον εξεδόθη πρόσφατα και έιναι διαθέσιμο. Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε ή και να βρεθούμε να τα πούμε. Το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο είναι: gvaic@ath.forthnet.gr ή και georgevaicoussis2004@yahoo.gr.
    Ευχαριστώ
    Μετά τιμής
    Γιώργος Μιχ. Βαϊκούσης
    συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή