Τρίτη 14 Ιουλίου 2009


ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ( ΕΓΡΑΨΕ : ο Χρηστος Βλαχοπουλος )

ΤΟ ΑΙΜΑ
Το αίμα είναι μια αρχέγονη δύναμη. Είναι η ίδια η δύναμη της ζωής, σε μια από τις άπειρες μορφές τις. Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, το αίμα ήταν ένα σύμβολο που είχε μυστικιστικό , θρησκευτικό ή μαγικό «χαρακτήρα». ΄Εχει χρησιμοποιηθεί και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, σε μυστικιστικούς σκοπούς, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η δύναμη του είναι τεράστια, και ο συμβολισμός του , ποτέ δεν είναι άνευ σημασίας. Ο Μωϋσής – σύμφωνα με τη βίβλο - μετέτρεψε το νερό , σε αίμα, ενώ το αίμα των προβάτων χρησιμοποιήθηκε σαν σημάδι στις πόρτες των υποδουλωμένων ισραιλητών για να προστατευτούν από τον Άγγελο του θανάτου . Ο συμβολισμός του μυστικού δείπνου , αλλά και το αίμα του Χριστού έχουν μια υπερφυσική ή μεταφυσική σημασία!
Το αίμα μεταφέρει πληροφορίες. Μια απειροελάχιστη για τα μάτια μας , σταγόνα αίμα, εμπεριέχει όλο το γενετικό κώδικα του ανθρώπου . Επίσης περιέχει γενετική μνήμη αιώνων , η οποία έχει κληρονομηθεί απ΄ τους προγόνους μας, και είναι καταγραμμένη με τη μορφή κώδικα στο D.N.A του κάθε όντος.
΄Ετσι λοιπόν οι εγγραφές του παρελθόντος επηρεάζουν το μέλλον και αυτό σημαίνει πολλά.. Πρώτα απ΄ όλα τα ακράδαντα πιστεύω, και οι φόβοι των προγόνων μας, για το γήρας και το θάνατο , έχουν επηρεάσει αρνητικά το DNA όλων των ανθρώπων που ζούν σήμερα.
Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος - κατά την άποψη μου - που γερνάει και πεθαίνει ακόμη και σήμερα , ο άνθρωπος. ΄Οποιος καταφέρει να διαγράψει και να αναπρογραμματίσει τις λανθασμένες εγγραφές στο D.N.A. του , αυτός θα γίνει η αρχή για μια νέα γενιά ανθρώπων , που αν γνωρίσουν και τον ανώτερο εαυτό που κρύβουν μέσα τους θα οδηγηθούν στην φυσική αθανασία.
Βέβαια ο αναπρογραμματισμός του D.N.A. - που μπορεί να επιτευχθεί με τη δύναμη της σκέψης και του διαλογισμού – δεν είναι εύκολη υπόθεση... Απαιτεί γνώση , ακλόνητη πίστη στις ανθρώπινες δυνατότητες, αυτοέλεγχο και αυτοσυγκέντρωση , ηρεμία , σωστή διατροφή , και θέληση για ζωή πέρα απ΄ τα όρια , γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν όρια ....
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανόν δεν γνωρίζουν τη σημασία και το ρόλο που παίζει η ομάδα αίματος, στη μακροζωία. Πολλοί νομίζουν ότι η ομάδα αίματος είναι απλά ένας αδρανής παράγοντας και τίποτα περισσότερο. Θα χρειαζόταν ίσως ο χώρος ενός ολόκληρου βιβλίου για να αναφέρουμε την ιστορία των ομάδων αίματος από τους πρώτους ανθρώπους που εμφανίστηκαν στον πλανήτη , μέχρι σήμερα . Αναφορικά οι Νεάντερταλ που εμφανίστηκαν τουλάχιστον πριν από 500.000 χρόνια , είχαν όλοι ομάδα αίματος (Ο) μια και δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλη ομάδα αίματος , δεδομένου ότι δεν υπήρχε άλλη ομάδα μέχρι το 25.000 π.χ.
Ανάμεσα στο 25.000 και το 15.000 π.χ. εμφανίζεται η ομάδα (Α) κατά το αποκορύφωμα της εποχής του λίθου. Και γύρω στο 15.000 με 10.000π.χ. άρχισε να αναπτύσσεται η ομάδα (Β) σε μια περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Ινδία και το Πακιστάν. Τέλος η ομάδα (ΑΒ) εμφανίστηκε μόλις πριν από 1000 χρόνια , και δεν είναι τίποτα άλλο από την ανάμειξη της ομάδας (Α) με την ομάδα (Β) Δηλαδή την ανάμειξη των Καυκασίων με τους Μογγόλους. Είναι μια ομάδα που υπάρχει σε ποσοστό λιγότερο από 5 τοις εκατό στο παγκόσμιο πληθυσμό , και αποτελεί την 4η και πιο πρόσφατη ομάδα αίματος που αναπτύχθηκε.
ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΜΑΔΑ (Ο)
Κάθε άνθρωπος που ανήκει στην ομάδα (Ο) διαθέτει μια γενετική μνήμη δύναμης, τόλμης, διαίσθησης και είναι από τη φύση του αισιόδοξος. Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο ότι όσοι ανήκουν στην ομάδα (Ο) έχουν συν τοις άλλοις , και ηγετικές ικανότητες, ενώ αν στερηθούν τη σωματική άσκηση κινδυνεύουν από κατάθλιψη και παχυσαρκία. Η ομάδα (Ο) σαν η πιο παλιά ομάδα αίματος , θεωρείται ίσως ο «πρωταθλητής στην επιβίωση» μια και διαθέτει ένα πανίσχυρο επιθετικό ανοσοποιητικό σύστημα, ικανό να καταστρέψει κάθε εχθρό!
Βασικός παράγοντας μακροζωίας για την ομάδα αυτή είναι οι τροφές με υψηλή πρωτείνη!
Αρνητικός παράγοντας μακροζωίας είναι οι τροφές που περιέχουν γλουτένη όπως π.χ. το σιτάρι και τα παράγωγά του .
ΟΜΑΔΑ (Α)
Οι άνθρωποι που ανήκουν στην ομάδα (Α) είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι , με αυξημένη την ανάγκη για συνεργατικότητα, σεβασμό και αυτοέλεγχο. Διακατέχονται όμως από στρες που το κλείνουν μέσα τους , και γιαυτό έχουν ανάγκη από ασκήσεις χαλάρωσης και διαλογισμό. Διαθέτουν ανεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα, και ευαίσθητο πεπτικό. Η διατροφή που μπορεί να οδηγήσει στη μακροζωία την ομάδα αυτή , πρέπει να περιέχει κυρίως φυτοφαγικές δίαιτες και τροφές με χαμηλά λιπαρά. Σύμφωνα με έρευνες πολλών ετών πάνω στις ομάδες αίματος ο Dr. Peter J. Adamo διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη ομάδα (Β) θα πρέπει να αποφεύγει τις ζωϊκές πρωτεϊνες και τα προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος , από τα οποία, στα τελευταία περιέχονται νιτρικά άλατα που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη συγκεκριμένη ομάδα.
ΟΜΑΔΑ (Β)
Οι άνθρωποι που ανήκουν στην ομάδα (Β) είναι άτομα που επιζητούν συχνά την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή τους. Η τάση τους για αντιπαράθεση , είναι σχετικά μικρότερη απ΄ τις άλλες ομάδες. Ισως να μην είναι τυχαίο ότι αυξημένα ποσοστά ανθρώπων με ομάδα αίματος (β) βρίσκονται κυρίως, στη Κίνα την Ιαπωνία και σε άλλες ασιατικές κοινωνίες. Η Ομάδα (Β) διαθέτει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα , και η αντίσταση του οργανισμού τους σε σοβαρές ασθένειες, είναι ιδιαίτερα καλή.
Μια διατροφή μακροζωίας για την ομάδα αυτή θα μπορούσε να περιέχει βασικά στοιχεία και απ΄ το ζωϊκό και απ΄ το φυτικό βασίλειο , αποφεύγοντας όμως κατά το δυνατόν τροφές που περιέχουν Γλουτένη όπως π.χ. ( προϊόντα σταριού).
ΟΜΑΔΑ (ΑΒ)
Πρόκειται για μια συγχώνευση της ομάδας (Α) με την ομάδα (Β) . Τα άτομα που ανήκουν στην εν λόγω ομάδα , είναι κυρίως άτομα με εκκεντρικό χαρακτήρα. Συχνά είναι δημοφιλής , και δημιουργούν εύκολα συμπάθειες.
Η ανάμειξη όμως των γονιδίων της ομάδας (Α) και (Β) και τα πολλαπλά αντιγόνα στο αίμα τους , δημιουργούν μια πολλαπλότητα χαρακτηριστικών , που άλλοτε τείνει να μοιάζει στην ομάδα (Α) και άλλοτε στην ομάδα (Β). Πρόκειται για ένα εξελικτικό μυστήριο που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον . Επίσης ενδιαφέρον προκαλεί και η Σινδόνη του Τορίνο στην οποία βρέθηκαν ίχνη αίματος από ομάδα (ΑΒ), που σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί που την εξέτασαν, το αίμα αυτό ανήκε στον Ιησού Χριστό . Βέβαια εδώ θα πρέπει να μας εξηγήσουν τουλάχιστον πως ο Χριστός είχε μια ομάδα αίματος που εμφανίστηκε 1000 χρόνια μετά. Αυτό ίσως είναι μια λεπτομέρεια που δεν εξέτασαν οι ειδικοί , που ελπίζω να μην είχαν ομάδα (ΑΒ), μια και η προσωπικότητα των ανθρώπων της συγκεκριμένης ομάδας τείνει να μην ασχολείται πολύ με τις λεπτομέρειες.
Αλλά ας επιστρέφουμε όμως και ας δούμε το ανοσοποιητικό σύστημα της ομάδας (ΑΒ), το οποίο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις ιώσεις , για αυτό τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Οσο για τη διατροφή , που μπορεί να τους οδηγήσει στη μακροζωία , ισχύουν σχεδόν τα ίδια θετικά ή αρνητικά, που αφορούν και τις ομάδες (Α) και (Β) , τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικότερα στους παρακατω διατροφικούς πίνακες .
Η « ΦΩΝΗ» ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
Ολοι μας , θα ήμασταν πιο ωφελημένοι αν γνωρίζαμε επακριβώς το το ωφελεί ή βλάπτει την ομάδα αίματός μας.
Υπάρχει , άλλωστε , πληθώρα φυσικών βιταμινών που μπορούν να κάνουν τον οργανισμό μας άτρωτο , στο μέγεθος του δυνατού.
΄Αρα ας συνειδητοποιήσουμε ότι η διατροφή κάθε ομάδας αίματος εμπεριέχει πληροφορίες, από τις οποίες εξαρτάται άμεσα η υγεία μας !
Κάνοντας τις σωστές επιλογές μας , θα φροντίσουμε , μετά βεβαιότητας , τόσο το παρόν όσο και το μέλλον .
Ισως βέβαια , να υπάρχουν και τρέχοντα προβλήματα περί υγείας, αλλά κι΄ αυτά αντιμετωπίζονται , όταν «ακούμε» την φωνή του αίματός μας , κυρίως διατροφικά.




ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ
Πολλοί πιστεύουν ,ότι τρώγοντας τα πάντα, θα έχουν ένα πιο δυνατό και υγιή οργανισμό, ή βλάπτουν τη τροφή σαν μια ποσότητα μάζας, η οποία πρέπει να μπει και να γεμίσει το στομάχι τους . Φυσικά αγνοούν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα «υπερσύγχρονο - χημικό εργοστάσιο», και ότι κάθε διαφορετικό είδος τροφής, επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη βιολογική , εγκεφαλική , και ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του κάθε ανθρώπου. ΄Αλλοι πάλι βλέπουν το αίμα σαν ένα κόκκινο υγρό που ρέει στις φλέβες και τις αρτηρίες και τίποτα περισσότερο. Δυστυχώς τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο δεν του επιτρέπουν ν΄ αξιολογήσει τη σημασία που έχει η βιοχημεία, και ο ρόλος που παίζει το αίμα του. Συνεπώς , ελάχιστοι γνωρίζουνε ότι το αίμα και οι ομάδες που το αποτελούν , είναι ένα από τα κλειδιά της μακροζωίας, καθώς και του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και ένας βασικός παράγοντας επιρροής των ιών , και των κάθε μορφής βακτηριδιακών εισβολέων. Το διαιτολόγιο για την κάθε ομάδα ( που ακολουθεί παρακάτω) προετοιμάστηκε και επιλέχθηκε από το D.N.A πριν από χιλιάδες χρόνια, απ΄ τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας, και από την ίδια τη φύση.
Είναι απόλυτα αποτελεσματικό και επιστημονικά ελεγμένο , και έχει σαν βάση το κυτταρικό προφίλ, της ομάδας αίματος του κάθε ανθρώπου . Οι τροφές που ακολουθούν παρακάτω και ονομάζονται ιδιαίτερα ωφέλιμες, προάγουν τη μακροζωία. Οι τροφές που αναφέρονται σαν ουδέτερες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά ως συμπλήρωμα γεύσης, δεδομένου ότι η θρεπτική τους αξία - για τις ομάδες στις οποίες αναφέρονται -λειτουργεί ως ουδέτερος παράγοντας αφομοίωσης. Τέλος οι τροφές που αναφέρονται ότι πρέπει να αποφεύγονται, λειτουργούν αρνητικά για την υγεία μας τη μακροζωία και δεν πρέπει να καταναλώνονται.
Ας δούμε όμως τις τροφές που προάγουν την υγεία και τη μακροζωία σε κάθε ομάδα αίματος :
Η έρευνα έγινε από τον δρ. Peter D΄ Αdamo και διήρκεσε 15 ολόκληρα χρόνια, η οποία βασίστηκε στην ήδη υπάρχουσα 30ετή έρευνα του πατέρα του .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΙΜΑΤΟΣ (Ο)
ΚΡΕΑΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Βοδινό – ελάφι , ζαρκάδι - μοσχάρι – βούβαλος – προβατίνα – νεφρά – καρδιά – στομάχι -αρνάκι γάλατος – συκώτι από μοσχάρι , κοτόπουλο , χοιρινό.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Κοτόπουλο - πάπια – φασιανός – πέρδικα – γαλοπούλα – κουνέλι - κλωσόπουλο – ορτύκι.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ζαμπόν - μπέϊκον - χήνα
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Γάφος – πέρκα – ιππόγλωσσος – Blyefish- Σκουμπρί – Βακαλάος – Red Shapper- Λούτσος – Σολομός ( Ιριδίζων και Ογκορυγχος) – Ξιφίας- Γλώσσα – Σαρδέλα – Snapper-Λαυράκι - Μουρούνα.

ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Τόνος – Αστακός – Καραβίδα – Χέλι – Abalone- Κυπρίνος – Μύδια -Lemon Sole- Καβούρι – θαλάσσια πέρκα - θαλάσσιος σολομός- Grocker –Αντσούγια - Haddock –Sailfish – Ρίνα – Γαρίδες ,Μύδια ( Mussels) κοκκινόψαρα – οσμηρος - καλαμάρια.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Χαβιάρι - καπνιστό σολομό – Αχιβάδα – γατόψαρο – ρέγκα ( παστή) χταπόδι - μπαρακούντα.
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ωφέλημα γαλακτοκομικά προϊόντα για την ομάδα αίματος (Ο) . Ο σωστός μεταβολισμός δεν μπορεί να γίνει στα γαλακτοκομικά, λόγω της μη απαραίτητης διαμόρφωσης του οργανισμού . Η χρήση συμπληρωμάτων ασβεστίου , θεωρείται απαραίτητη – Ιδιαίτερα στις γυναίκες.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Τυρί Μοτσαρέλα - τυρί φέτα - τυρί σόγιας – Γάλα σόγια (υποκατάστατα των γαλακτοκομικών προϊόντων).
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Τυρί CHeddar, τυρί Edam Mynster – Γραβιέρα – Μπράι – τυρί Cottage – Blue cheese – Παρμεζάνα - τυρί Provolone - παγωτά - Γάλα αποβουτυρωμένο - μαλακά τυριά - Camembert- τυρί Nenfchatel - τυρί Ricotta- Fromage Frais. –Γιαούρτι με φρούτα.
ΕΛΑΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Ελαιόλαδο - Λινέλαιο
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Μουρουνέλαιο – Σουσαμέλαιο – Κραμβέλαιο (Canola)

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Καλαμποκέλαιο - καρδαμέλαιο - βαμβακέλαιο .
ΟΣΠΡΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Φασόλια Pibto - Φασόλια adhki – Μαυρομάτικα φασόλια
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Φασόλια Λίμα – Κουκιά - φασόλια Cammellini - ρεβίθια – φασολάκια -μπιζέλια
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Φακές ( καφέ, πράσινες, κόκκινες) – φασόλια Kidney - φασόλια navy- φασόλια σόγιας ( καρπός)
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ - ΣΠΟΡΟΙ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Καρύδια – κολοκυθόσποροι
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Κάστανα - Σπόροι ηλίανθου – κοικουνάρι – ικόρι (hickory nuts) φουντούκια – Αμύγδαλα - Αμυγδαλοβούτυρο – σουσάμι – σουσαμοβούτυρο – ταχίνι ( πολτός από σουσάμι) - μακαντάμια - πέκαν.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Φυστικοβούτυρο – φυστίκια Αιγίνης - Cashew- καρύδια Brazil
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ – ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα Ο δεν ανέχονται τα προϊόντα από πλήρες αλεύρι .
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Κριθάρι, ρύζι , πίτουρο ρυζιού , κρέμα ρυζάλευρου, ψωμί από σιτάρι σπέλτουμ, ψωμί από αλεύρι σόγιας, κέϊκ ρυζιού , ψωμί σίκαλης 100%, ψωμί από αναποφλοίωτο ρύζι .

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Σιμιγδάλι , πίτουρο σιταριού , φαρίνα, καλαμποκάλευρο, Granola , κορν φλέϊκς, πολύσπορο ψωμί , ψωμί ολικής αλέσεως, Bagels, ψωμί από σκληρό σιτάρι , Muffin καλαμποκιού.
ΣΙΤΗΡΑ – ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Επειδή τα περισσότερα ζυμαρικά είναι από σιμιγδάλι δεν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως ιδιαίτερα ωφέλιμα για την ομάδα Ο.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Ρύζι μπασμάτι , αλεύρι σίκαλης , αλεύρι κριθαριού , ρυζάλευρο, λαζάνια φαγόπυρου (soda), ΄Αγριο ρύζι , αλεύρι φαγόπυρου , Quinoa αλεύρι.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ζυμαρικά από σιμιγδάλι , ζυμαρικά με σπανάκι , αλεύρι βρόμης, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του , αλεύρι ολικής αλέσεως, αλεύρι από σκληρό σιτάρι , αλεύρι Γκράχαμ , αλεύρι γλουτένης.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Γλυκοπατάτα, αγκινάρες, μπάμιες, αντίδια , πράσα, σπανάκι , μαϊντανός, κολοκύθα, σκόρδο , κρεμμύδια κόκκινα - ισπανικά – κίτρινα , φύκια, κατσαρό λάχανο , φύλλα παντζαριού , κόκκινη πιπεριά, ταπιόκα , γογγύλι , φύλλα πικραλίδας, μπρόκολα, φύλλα collard, ρέβα.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
΄Ανηθος, αγγούρι , γλυκομπίζελο , πράσινες ελιές, ντομάτες, πιπεριές πράσινες- κίτρινες, φασόλια γικάμα , νεροκάρδαμο , ρεπάνια , κρεμμυδάκια , σέλινο , εσαλότ, βλαστάρια φασολιών mung, μάραθο , νεροκάστανο , βλαστάρια μπαμπού , κουκιά , Rocket , μανιτάρια κανταρέλες - tree oyster – πορκίνι - αμπαλόνε- ενόκι , κολοκυθάκια , καρότα , σπαράγγια.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
πατάτες κόκκινες – άσπρες, βλαστάρια αλφάλφα, μελιτζάνες, ελιές μαύρες- ισπανικές, ελληνικές μανιτάρια καλλιεργημένα – σιτάκι , λάχανο – ( κόκκινο -κινέζικο - άσπρο), κουνουπίδι , αβοκάντο , γλυκοκαλάμποκο , φύλλα σιναπιού .
ΦΡΟΥΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Δαμάσκηνα ξερά , σύκα φρέσκα - ξερά , δαμάσκηνα μοβ- κόκκινα - πράσινα.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Αγριοφράουλες , μάνγκο , αχλάδια , μήλα , πεπόνια χριστουγεννιάτικα – κάνανγκ , βερίκοκα , κεράσια , ρόδι , φραγκόσυκο , γκέϊπ φρούτ, ροδάκινα, ανανάς , κουμ- κουάτ, σταφίδα μαύρη , μπανάνες, κορινθιακή σταφίδα, λωτός , blueberries, νεκταρίνια , ακτινίδια , σαμπούκο , φραμπουάζ, καρπούζι , λαγοκέρασα, σταφύλια πράσινα- κόκκινα - μοβ.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Μανταρίνια, πορτοκάλια , ινδική καρύδα, φράουλες, βατόμουρο , μπανάνες Καραϊβικής , πεπόνι κανταλούπ - χάνεϊντιου .
ΧΥΜΟΙ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Χυμός ανανά , χυμός δαμάσκηνου , χυμός μαύρων κερασιών .
ΟΥΔΕΤΕΡΑ Χυμός σταφυλιού , χυμός αγγουριού , χυμός βερίκοκου , χυμός ντομάτας ( με λεμόνι), χυμός cranberry, χυμός σέλινου ,χυμός παπάγιας, χυμός καρότου , χυμός γκρέϊπφρουτ.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Χυμό χάχανου , πορτοκαλάδα , χυμό μήλου , μηλίτη ( γλυκός)

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ -ΑΡΤΥΜΑΤΑ – ΒΟΤΑΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Μαϊντανός , κοκκινοπίπερο , χρυσόριζα, σκόνη κάρυ , χαρούπια, φύκια dulse – Kelp ( bladderwrack)
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Βασιλικός , μουστάρδα ξηρή , μαντζουράνα , γλυκάνισο , βασιλικός, φύλλα δάφνης, μπαχάρι , δυόσμος , βύνη κριθαριού , μίσο, άγαρ, περγαμόντο , σοκολάτα , πάπρικα , δεντρολίβανο , αλάτι , θυμάρι , κύμινο , μέλι , κάππαρη , σιρόπι ρυζιού , ζάχαρη καφέ – άσπρη , γαρίφαλο , καραγηνό , θρούμπι , εστραγκόν , σάλτσα σόγιας, σιρόπι καλαμποκιού , κόλιαντρο , μέντα, ταμάρι , πιμέντο , ταμάρινδος , σκόρδο, ζελατίνη .
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Μοσχοκάρυδο , κανέλα , βανίλια εσάνς – καρποί , κορνφλάουρ, ξύδι (βαλσάμικο ) –μηλόξιδο .
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ωφέλιμα για την ομάδα Ο
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Μουστάρδα , μαρμελάδα , ζελέ , σάλτσα Worcestershire, μηλοβούτυρο.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Μαγιονέζα, κέτσαπ , relish,πίκλες
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Μέντα , τζίντζερ, φλαμουριά , τριγωνέλλα, μαϊντανός, πικραλίδα, καρπός τριανταφυλλιάς, λυκίσκος , φύλλα γλυκολεμονιάς, στελαριά , σαρσαπαρίλλα.


ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Βερμπάσκο , χαμομήλι , φασκόμηλο, πράσινο τσάι, θυμάρι , γλυκόριζα, φύλλα σμεουριάς, τζίνσενγκ , δυόσμος, μαρούβιο , βαλεριανή , άνθη σαμπούκου , σκουτελλαρία , κράταιγος, αχιλλέα, νεπέτη , βερβένα.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ρίζα άρκτιου, γένια καλαμποκιού , σέννα, κόκκινο τριφύλλι, φύλλα φράουλας, υδραστίδα, αλόη , αγριολάπαθο, κανέλλα, αλφάλφα, εχινάκια, γεντιανή, pno.
ΠΟΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Σέλτζερ
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Κρασί λευκό - ροζέ - κόκκινο, μπίρα, πράσινο τσάϊ.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Αναψυκτικά εμπορίου , καφέ - ( ντεκαφεϊνέ – κανονικό), τσάι ( μαύρο –κανονικό – ντεκαφεϊνέ), αποσταγμένα οινοπνευματώδη.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΙΜΑΤΟΣ (Α)
ΚΡΕΑΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ωφέλιμα είδη για την ομάδα Α. Καλό θα ήταν να αποκλειστεί από τη διατροφή εντελώς το κρέας, αλλά εάν αυτό δεν είναι εφικτό , να προτιμάτε τουλάχιστον άπαχο κρέας.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Γαλοπούλα , κοτόπουλο, κλωσόπουλο.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ζαμπόν , αρνάκι , κουνέλι. πέρδικα, ορτύκι, μπέϊκον , παστά, βοδινό συμπεριλαμβανομένου του κιμά, μοσχάρι, πάπια ,κυνήγι, συκώτι από μοσχάρι –χοιρινό –κοτόπουλο, χοιρινό , προβατίνα, καρδιά, νεφρό, χήνα, βούβαλο, γλυκάδια, φασιανό.
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Σαρδέλες, σκουμπρί, σολομός,grouper,μπακαλιάρος, Ret snapper,ρίνα, κυπρίνος, σολομός της θάλασσας ,σολομός ιριδίζων.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Θαλασσινή πέρκα, τόνος, λούτσος, snapper, abalone, μουρούνα, crockers,οσμηρός, porgy, ξιφίας, sailfish,μάχι μάχι.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Μύδια, γατόψαρο, χαβιάρι , στρείδια, μπαρακούντα, χταπόδι, αντσούγια, αστακό, bluefish, ρέγκα παστή- φρέσκια, clams,πησσί, αχιβάδες, γαρίδες, χέλι , καραβίδα, γλώσσα, καβούρι, καλαμάρια, λαυράκι, καπνιστό σολομό, βατραχοπόδαρα, χτένια, hake,φρίσα, γάδο.
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Γάλα σόγιας, τυρί σόγιας.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Γιαούρτι ελληνικού τύπου, γιαούρτι – (φυσικό-με φρούτα), τυρί φέτα, τυρί Mozzarella, τυρί κατσικίσιο, γάλα κατσικίσιο , κεφίρ , Quark, αυγά κότας.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Γραβιέρα , τυρί edam , παρμεζάνα , τυρί gouda, τυρί munster,τυρί cottage, τυρί provolone, τυρί cheddar, sherbet, τυρί emmenthal, μαλακό τυρί creme fraiche, παγωγό , βούτυρο, μπράι, camembert.
ΕΛΑΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Ελαιόλαδο , λινέλαιο
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Μουρουνέλαιο , έλαιο canola
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Καρθαμέλαιο , καλαμποκέλαιο , groundhut oil, σουσαμέλαιο, βαμβακέλαιο.
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Κολοκυθόσποροι , φιστίκια – φιστικοβούτυρο.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Καρύδια , φουντούκια, σουσάμι , κάστανα , λιόσποροι , κουκουνάρια , αμύγδαλα , ταχίνι , αμυγδαλοβούτυρο , μαργαρίνη από ηλιέλαιο , μακαντάμια.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Φιστίκια Αιγίνης , καρύδια brazil, cashews
ΟΣΠΡΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Φακές ( πράσινες- καφέ- κόκκινες), φασόλια aduki, φασόλια μαυρομάτικα, φασόλια pinto, black beans, κόκκινοι σπόροι σόγιας.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Πράσινα φασολάκια , κουκιά , white beans, φασόλια cannellini, μπιζέλια πράσινα.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Φασόλια navy, φασόλια Kidney, φασόλια lima, κόκκινα φασόλια, ρεβίθια.








ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ –ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Φαγόπυρο, αμάρανθος, ψωμί από αλεύρι σόγιας, κέικ ρυζιού , ψωμί εσσαίων .
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Πίτουρο βρώμης, καλαμποκάλευρο,νιφάδες βρώμης , κριθάρι , spelt , κρέμα ρυζάλευρου , κεχρί , Kamut, κορνφλέικς, ψωμί σίκαλης, ψωμί από αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί spelt, ψωμί χωρίς γλουτένη , fin crispw, καλαμποκόψωμο , πολέντα, ryvita crispbreads, muffin - με πίτουρα βρώμης).
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Πίτουρο σιταριού , φαρίνα, grape nuts, σιμιγδάλι , φύτρο σιταριού , γκρανόλα, σιτάρι σε μορφή φιδέ, familia, ψωμί ολικής αλέσεως, αγγλικά muffin , muffin από πίτουρο σιταριού , ψωμί από σκληρό σιτάρι , matzo, ψωμί πολύσπορο.
ΣΙΤΗΡΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Αλεύρι σίκαλης, αλεύρι βρώμης, λαζάνια φαγόπυρου , αλεύρι φαγόπυρου , αλεύρι ρυζιού.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Αλεύρι κριθαριού , guinoa αλεύρι ή κόκκοι , αλεύρι γλουτένης , άγριο ρύζι , ρύζι αναποφλοίωτο - αποφλοιωμένο – μπασμάτι , κουσκούς , αλεύρι από φυτρωμένο σιτάρι , αλεύρι graham, αλεύρι σιταριού σκληρό , ταπιόκα , αλεύρι spelt, αλεύρι σιταριού bulgar.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Σιμιγδάλι , αλεύρι ολικής αλέσεως, άσπρο αλεύρι , αλεύρι από σπανάκι , αλεύρι που φουσκώνει μόνο του .
ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Αγκινάρες, αντίδια , μπάμιες, σκόρδο , μαϊντανός , μπρόκολα , κράνο , κολοκύθια , γογγύλι , σπανάκι , κατσαρό λάχανο, swiss chard, τόφου , φύλλα παντζαριού , πράσα , escarole, tempe, μαρούλι cos, κρεμμύδια ισπανικά- κόκκινα – κίτρινα , γογγυλοκράμβη, βλαστάρια αλφάλφα, κολοκάσια, παστινάκες.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Νεροκάρδαμο , mesclun, water chestnut,κουνουπίδι , ρεπάνια, ραδίκια, κρεμμυδάκια , καρότα , ελιές πράσινες, σπαράγγια, ρίζες παντζαριού , μανιτάρια ( αμπαλόνε κανταρέλες – πορτομπέλο – σιτάκι –μαϊτάκε – ενόκι- tree oyster) σέλινο, βλαστάρια ρεπανιού , αβοκάντο , αγγούρι , κολοκύθες , φασόλια jicama, κορίανδρος, Mangetous, μάραθο , μαρούλι –(iceberg-webb-butterhead) radicchio , courgettes, rocket, daicons, βλαστάρια μπαμπού .
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Μανιτάρια καλλιεργημένα , ελιές μαύρες- ισπανικές - ελληνικές ντομάτες, κουκιά, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες, λάχανο (κινέζικο – άσπρο – κόκκινο) πατάτες ( κόκκινες –άσπρες), πιπεριές ( τσίλι – τζαλαπένιο).
ΦΡΟΥΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Ανανάς, βερίκοκα, λεμόνια , κεράσια, δαμάσκηνα ξερά - πράσινα γκρέϊπφρουτ, σύκα φρέσκα - ξερά - κόκκινα - μοβ.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Λωτός, βατόμουρα, ροδάκινα, μήλα, καρπούζι , ακτινίδιο , φράουλες, λαγοκέρασα, ρόδια , χουρμάδες, νεκταρίνια , blueberries, αχλάδια , σταφύλια πράσινα – κόκκινα - μαύρα – μοβ, φραγκόσυκα, κουμκουάτ, γκουάβα, γλυκολέμονα, elderberries, σταφίδες , αγριοφράουλες, πεπόνια ισπανικά - κάναγκ – κασάμπα - κρένσο – χριστουγεννιάτικα, boysenberries,φραμπουάζ.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Πορτοκάλια, μπανάνες, παπάγια , μάνγκο , μανταρίνια , ιδνική καρύδα, πλαντάγο , πεπόνια χανεϊντιού - κανταλούπ.
ΧΥΜΟΙ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Χυμός σέλινου , χυμός ανανά , νερό με χυμό λεμονιού, χυμός βερίκοκου , χυμός καρότου , χυμός γκρέϊπφρουτ , χυμός δαμάσκηνου , χυμός από μαύρα κεράσια .
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Χυμός μήλου , χυμοί λαχανικών , χυμός σταφυλιού , χυμός αγγουριού , μηλίτης , χυμός λάχανου , χυμός granberry.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ
Χυμό ντομάτας, χυμό πορτοκάλι , χυμό παπάγιας
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ –ΑΡΤΥΜΑΤΑ – ΞΗΡΑ ΒΟΤΑΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Σάλτσα σόγιας, σκόρδο , μίσο , βύνη κριθαριού , ταμάρι , τζίντζερ, μελάσα blackstrap
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Χαρούπι , γλυκάνισο , φασκόμηλο , chives, βασιλικός, chervil, μπαχάρι , κάππαρη , άγαρ. σπόροι καραγηνού , μαραντάμυλο, θυμάρι , μέλι , κύμινο, εσάνς αμυφδάλου , φύλλα δάφνης , αλάτι , περγαμόντο , θρούμπι, άνηθος, κορίανδρο , μαντζουράνα , εστραγκόν, μοσχοκάρυδο , βανίλια εσάνς- λοβός, μέντα , δεντρολίβανο , κύμινο ,κανέλα, πάπρικα, tamarind,σκόνη κάρι , φύκια dulse-Kelp,σιρόπι καλαμποκιού , ζάχαρη άσπρη – καφέ, σιρόπι σφενδάμου , χρυσόριζα, νουστάρδα ξηρή , πιμέντο, καλαμποκάλευρο , σιρόπι από αναποφλοίωτο ρύζι.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ξύδι μηλόξυδο - αποσταγμένο λευκό – με βότανα – βαλσαμικό- από κόκκινο και άσπρο κρασί , ζελατίνη σκέτη , πιπέρι καγιέν- κόκκινες νιφάδες – μαύρο και άσπρο αλεσμένο – με κόκκους .
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
Eπειδή η ομάδα Α έχει χαμηλό επίπεδο οξέων στο στομάχι δεν συστήνονται τα καρυκεύματα και ιδιαίτερα προϊόντα από ξίδι ή πίκλες.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Μουστάρδα , μαρμελάδα, ζελέ, σάλτσα σαλάτας
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Πίκλες, μαγιονέζα, κέτσαπ, σάλτσα worcestershire, πίκλες relish.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Γαϊδουράγκαθο, χαμομήλι , βαλεριανή , αλφάλφα, κυνόροδα , πράσινο τσάι , αλόη , κολινσονία, εχινάκια, τζίνσενγκ , τζίντζερ, τριγωνέλλα, ρίζα άρκτιου.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Φασκόμηλο , βήχιο , δυόσμος, γλυκόριζα , βερβένα, φλαμουριά , μαϊντανός , σέννα, θυμάρι , ντονγκλ κουάι, φύλλα Σμεουριάς, μέντα , λυκίσμος, άνθη σαμπούκου , καψέλα, γεντιανή , σαρσαπαρίλλη , υδραστίδα, αχιλλέα.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ
Νεπέτη , τριφύλλι , αγριολάπαθο, καγιέν , γένια καλαμποκιού , ρήο,
ΠΟΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Πράσινο τσάι, κόκκινο κρασί , καφές κανονικός - ντεκαφεϊνέ

ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Λευκό κρασί
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ
Αναψυκτικά , μπίρα, τσάι μαύρο – κανονικό – ντεκαφεϊνέ, αποσταγμένα οινοπνευματώδη , νερό Seltzer.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΙΜΑΤΟΣ (Β)
ΚΡΕΑΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Κουνέλι , αρνάκι , ελάφι - ζαρκάδι
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Φασιανός , γαλοπούλα , μοσχάρι , βοδινό συμπεριλαμβανομένου του κιμά, συκώτι από κοτόπουλο - χοιρινό - μοσχάρι.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Κλωσόπουλο , πέρδικα, μπέϊκον , χήνα , ζαμπόν , χοιρινό , καρδιά , Ορτύκι , πάπια, κοτόπουλο.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Λούτσος, ρίνα, μουρούνα, σκουμπρί, σαρδέλες, χαβιάρι , prorgy, βακαλάος , κοκκινόψαρο , μάχι μάχι . θαλασσινή πέστροφα , μπακαλιάρος, grouper,οξύρυγχος , ιππόγλωσσος.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Χτένι, μύδια, καλαμάρι , τόνος, γατόψαρο, καρχαρίας, ξιφίας, κυπρίνος, ρέγκα φρέσκια , sailfish, σολομός ιριδίζων, abalone, shapper, γλώσσα παστή , red snapper, οσμηρός.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Χταπόδι , αντσούγιες, αστακό, καβούρι , χέλια , λαυράκι , σαλιγκάρια , γαρίδες, καραβίδες, βατραχοπόδαρα, μπαρακούντα, στρείδια , θαλασσινή πέρκα, καπνιστό σολομό ,conch, αχιβάδες .
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Κατσικίσιο γάλα , τυρί φέτα, κατσικίσιο τυρί, τυρί Mozzarella , τυρί cottage, γάλα αποβουτυρωμένο - ημιαποβουτυρωμένο , κεφίρ, γιαούρτι ελληνικού τύπου - με φρούτα - παγωμένο , τυρί ricotta.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Βούτυρο , τυρί edam, τυρί gouda, μαλακό τυρί , guark, μπράι , τυρόγαλα, sherbet, γάλα σόγιας, τυρί emmenthal, τυρί παρμεζάνα, τυρί provolone, γραβιέρα , Fromage frais, τυρί cheddar, τυρί munster, camembert, τυρί neufchatel .
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Παγωτό, τυρί ροκφόρ
ΕΛΑΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Ελαιόλαδο
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Λινέλαιο , ghee, μουρουνέλαιο
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο , σουσαμέλαιο, βαμβακέλαιο , καρθαμέλαιο , έλαιο canola, έλαιο graoundnut
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ - ΣΠΟΡΟΙ
Επειδή οι περισσότεροι ξηροί καρποί περιέχουν λεκτίνες εμποδίζουν την παραγωγή ινσουλίνης στα άτομα της ομάδας αίματος Β οπότε και δεν συνιστώνται.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Κάστανα, καρύδια , αμυγδαλοβούτυρο, αμύγδαλα, ίκορι , καρύδια braril, macadamia.
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Σουσάμι , κουκουνάρι , λιόσπορους , φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης , μαργαρίνη από ηλιέλαιο , φιστικοβούτυρο ταχίνι , cashew, σπόρους παπαρούνας.
ΟΣΠΡΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Φασόλια navy , φασόλια Kidney, φασόλια lima.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Σόγια , κουκιά , μπιζέλια πράσινα, φασολάκια , φασόλια cannellini, mangetouts
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ρεβίθια , μαύρα φασόλια, φακές πράσινες - καφέ - κόκκινες, φασόλια aduki, μαυρομάτικα φασόλια.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ -ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Κουάκερ, πίτουρα ρυζιού , spelt, κεχρί , πίτουρα βρόμης , ρύζι φουσκωμένο , ψωμί από αναποφλοίωτο ρύζι , ψωμί wasa, fin crisps, rise cake , ψωμί Εσσαίων , ψωμί από κεχρί.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Φαρίνα, granola , familia , grape nuts, κρέμα ρυζιού , ψωμί χωρίς γλουτένη, ψωμί από αλεύρι σόγια , ψωμί spelt, ψωμί από πίτουρα βρώμης, ψωμί pumpernickel , ideal flat bread.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Σίκαλη , κριθάρι , τεμναχισμένο σιτάρι , σιμιγδάλι , πίτουρα σιταριού , φαγόπυρο , Kamut, κορνφέϊκς , φύτρο σιταριού , καλαμποκάλευρο,αμάραντο , καλαμποκόψωμο, ψωμί σίκαλης , baget, polenta, muffin καλαμποκιού , πολύσπορο ψωμί, rye crisps , ψωμί από σκληρό σιτάρι , ryvita crispbreads.
ΣΙΤΗΡΑ - ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Ρυζάλευρο , αλεύρι βρώμης .
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με σπανάκι, σκέτο αλεύρι , αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλεύρι spelt, quinoa αλεύρι ή κόκκοι , ζυμαρικά από σιμιγδάλι , αλεύρι graham, ρύζι αναποφλοίωτο – μπασμάτι - αποφλοιωμένο.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Αλεύρι σίκαλης, άγριο ρύζι , αλεύρι φαγόπυρου , κουσκούς, ταπιόκα , αλεύρι ολικής αλέσεως, αλεύρι γλουτένης, αλεύρι κριθαριού , λαζάνια φαγόπυρου , αλεύρι από σιτάρι bulgur.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΟΓΙΑΣ – ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ - ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ - ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Μαϊντανός, καρότα, γλυκοπατάτες, κουνουπίδι , κατσαρό λάχανο, παντζάρια, παστινάκες, λάχανο άσπρο – κόκκινο – κινέζικο , γιαμ, φύλλα παντζαριών , πιπεριές πράσινες- κόκκινες – κίτρινες, λαχανικά Βρυξελλών , μανιτάρια σιτάκι , μελιτζάνες, κουκιά, φύλλα collard.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Μπάμιες, ραδίκια, πατάτες κόκκινες – άσπρες, σέλινο ,radicchio, κολοκυθάκια , μανιτάρια κανταρέλες-καλλιεργημένα, ενόκι- αμπαλόνε – πορκίνι – πορτομπέλο- tree oyster, αγγούρια , mangltouts, σπαράγγια, βλαστάρια αλφλαλφα,μποκ τσόι,κρεμμύδια κόκκινα- ισπανικά- πράσινα, κορίανδρος, βλαστάρια μπαμπού, daikon,chervil, φύκια, κράνο, εσαλότ, τζίντζερ, άνηθος, γογγύλι, αντίδια, rocket,σκόρδο, νεροκάρδαμο, μάραθο, μαρούλι cos-iceberq –butter head- webb,σπανάκι , φύλλα πικραλίδας, πράσα.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ντομάτες ,βλαστάρια φασολιών mung, κολοκάσι , αβοκάντο, κολοκύθα, ραπανάκια, βλαστάρια από ραπανάκια, τόφου γυκοκαλάμποκο, ελιές πράσινες- μαύρες –ελληνικές - ισπανικές.
ΦΡΟΥΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Παπάγια, μπανάνες ,ανανάς, δαμάσκηνα πράσινα- κόκκινα – μοβ, φίγγια , σταφύλια πράσινα- μοβ- κόκκινα - μαύρα.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Αγριοφράουλες, λεμόνια, μανταρίνια, κουμκουάτ, καρπούζι , φράουλες, ακτινίδια , αχλάδια , βερίκοκα , πορτοκάλια , μήλα, μάνγκο , βατόμουρα , ροδάκινα, κορινθιακή σταφίδα, raspberries, κεράσια , plantain , χουρμάδες, πεπόνια κασάμπα – κανταλούπ- χριστουγεννιάτικα – χανεϊντιού - κανάνγκ - ισπανικά , γκουάβα,redcurrants, blueberries, elderberries, λαχοκέρασα, γρεέϊπφρουτ, σύκα- φρέσκα – ξερά.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ρήο, ρόδια , φραγκόσυκα, ινδική καρύδα , star fruit, λωτό
ΧΥΜΟΙ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Χυμός παπάγιας, χυμός λάχανου , χυμός σταφυλιού , χυμός ανανά , χυμός cranberry.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Χυμός δαμάσκηνου , χυμός μήλου , χυμός καρότου , χυμοί λαχανικών , χυμός σέλινου , χυμός γκρέϊπφρουτ, χυμός βερίκοκου, νερό με χυμό λεμονιού , χυμός αγγουριού , χυμός πορτοκάλι , χυμός από μαύρα κεράσια , μηλίτης .
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ
Χυμό ντομάτας
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - ΑΡΤΥΜΑΤΑ - ΞΗΡΑ ΒΟΤΑΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Μαϊντανός, σκόνη κάρι , κράνο
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Περγαμόντο , γλυκάνισο , κάππαρη , άγαρ, κάρδαμο , βασιλικός, σιρόπι από αναποφλοίωτο ρύζι, φύλλα δάφνης, σπόροι από κάρβι, μαραντάμυλο, μέντα , σοκολάτα , φασκόμηλο , χαρούπι , ζάχαρη καφέ - άσπρη , πιπέρι καγιέν , δεντρολίβανο , δυόσμος, θυμάρι , σκόρδο, εστραγκόν, μαντζουράνα , αλάτι , άνηθος, ζαφορά , μουστάρδα ξηρή , μοσχοκάρυδο , tamarind,πάπρικα, ξυδ., μηλόξιδο- βαλσάμικο - με βότανα - από άσπρο και κόκκινο κρασί , πιμέντο , κρεματάρταρο , κύμινο , μέλι , βανίλια εσάνς - καρποί , πιπέρι με κόκκινες νιφάδες, chervil, κορίανδρος , σιρόπι σφενδάμου , chives.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Κανέλα , εσάνς αμυγδάλου , ζελατίνη σκέτη , μπαχάρι , καλαμποκάλευρο , βύνη κριθαριού , σιρόπι καλαμποκιού , πιπέρι μαύρο - άσπρο.
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ωφέλιμα στα καρυκεύματα για την ομάδα (Β).
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Μαγιονέζα, relish, μουστάρδα, μαρμελάδα, ζελέ, πίκλες κόσερ - άνηθου - ξινές - γλυκές , σάλτσα worcestershire.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Κέτσαπ.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Μέντα, τζίντζερ, φασκόμηλο , τζίνσενγκ , κυνόροδα, μαϊντανός, φύλλα raspberry, γλυκόριζα.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Θυμάρι , πράσινο τσάι , αγριλάπαθο , χαμομήλι , αχιλλέα , καγιέν , φύλλα φράουλας, εχινάκια , βαλεριανή , αλφάλφα , κράταιγος, στελλαρία, spearmint, elderflower , βερβένα, ταράξακο , σαρσαπαρίλλη, ντονγκ κουέι, μαρρούβιο , νεπέτη .
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ
Σένα, λυκόσκολ, τριφύλλι, γένια καλαμποκιού , φλαμπουρία, γεντιανή , καφέλα, αλόη , σκουτελλαρία, τριγωνέλλα, βερμπάσκο , υδραστίδα, ρήο, τουσιλάγκο.
ΠΟΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Πράσινο τσάι
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Κρασί άσπρο - κόκκινο, καφές ντεκαφεϊνέ- κανονικός, μπίρα , τσάι ντεκαφεϊνέ - κανονικό.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ
Νερό σέλτζερ, αναψυκτικά, αποσταγμένα οινοπνευματώδη.








Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΑΒ)
ΚΡΕΑΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Γαλοπούλα , κουνέλι , αρνάκι
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Φασιανός, συκώτι από μοσχάρι – χοιρινό
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Πέρδικα , μπέϊκον , βούβαλο , ορτύκι , χοιρινό , πάπια , κλωσόπουλο, κοτόπουλο , ελάφι , ζαρκάδι , βοδινό συμπεριλαμβανομένου του κιμά, πέρδικα , χήνα , μοσχάρι , ζαμπόν , καρδιά.
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Σαρδέλες , λούτσος, σαλιγκάρια , τόνος, θαλάσσια πέστροφα, βακαλάος, κοκκινόψαρο, grouper, shad, σκουμπρί ,sailfish, μάχι μάχι, οξύρρυγχος , hake, ιριδίζων σολομός.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Γατόψαρο, καλαμάρι , σολομός, χαβιάρι , abalone , smelts, crackers, ξιφίας, μύδια , ρέγκα φρέσκια , αχιβάδες , κυπρίνος , bluefish.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Χταπόδι , χέλια, στρείδια , μπαρακούντα, θαλασσινή πέρκα, ρέγκα παστή , καβούρι , λαβράκι, βατραχοπόδαρα, αστακό , πησσί , καραβίδες, καπνιστό σολομό ,clam, γαρίδες, Haddock, ιππόγλωσσο, conch.
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Τυρί ricotta , κατσικίσιο γάλα, κεφίρ, κατσικίσιο τυρί, τυρί mozzarella, τυρί Farmers, τυρί cottage.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Munster , γραβιέρα , γάλα σόγιας, μαλακό τυρί, τυρί σόγιας, τυρί cheddar, τυρί gouda, τυρί neufachatel , τυρί edam , γάλα αποβουτυρωμένο – ημιαποβουτυρωμένο ,fromage frais, τυρί zarisburg, creme Fraiche, γιαούρτι ελληνικού τύπου – παγωμένο- με φρούτα.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Παγωτό, βούτυρο, τυρί παρμεζάνα, ροκφόρ, τυρί provolone, βουτυρόγαλα, sherbet, μπροκ, camembett.
ΕΛΑΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Ελαιόλαδο
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Λινέλαιο , νουρουνέλαιο, έλαιο groundhut, έλαιο canola
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Σουσαμέλαιο, καλαμποκέλαιο , ηλιέλαιο , καρδαμέλαιο, βαμβακέλαιο.
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ – ΣΠΟΡΟΙ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Καρύδια , φιστίκια , φυστικοβούτυρο , κάστανα
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Macadamia, αμύγδαλα , κουκουνάρι , αμυγδαλοβούτυρο, φιστίκια Αιγίνης, cashew, ίκορι, καρύδια Braril
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Φουντούκια , κολοκυθόσπορους, σουσάμι , ταχίνι, λιόσπορους , μαργαρίνη από ηλιέλαιο , σπόρους παπαρούνας.
ΟΣΠΡΙΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Σόγια , φασόλια pinto, κόκκινα φασόλια, φασόλια navy
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Φασολάκια , κουκιά, μπιζέλια , φακές κόκκινες – καφέ, φασόλια cannellini.
ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ
Ρεβύθια , μαύρα φασόλια, φασόλια lima, μαυρομάτικα φασόλια, φασόλια Kidney, φασόλια aduki.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ - ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
Αλεύρι βρώμης ,spelt, κεχρί, πίτουρα βρώμης, πίτουρα ρυζιού , ρύζι puffed, κέικ ρυζιού , ψωμί από αλεύρι σόγιας, ψωμί από κέχρι , ψωμί σίκαλης, ψωμί Εσσαίων , ψωμί wasa, fin crispw, tye crisps, eyvita crispbread.
ΟΥΔΕΤΕΡΑ
Γκρανόλα, σιμιγδάλι , φύτρο σιταριού , κρέμα ρυζάλευρου , πίτουρα σιταριού , αμάρανθος , familia, σιτάρι σε μορφή φιδέ, φαρίνα, baget, ψωμί από σκληρό σιτάρι ,muffin από πίτουρα βρόμης, ψωμί pumpernickel, ψωμί spelt, matzo ψωμί χωρίς γλουτένη, ψωμί ολικής αλέσεως, πολύσπορο ψωμί, ideal flat bread.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου