Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Ο Ρομπέν των φτωχών παιδιών!


Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι...

η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί. Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα. Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών». Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ. Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Ελληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.

1 σχόλιο:

  1. Εάν υπήρχαν μερικοί ακόμη σαν τον Δόκτορ Καλανγκό ο κόσμος μας θα ήταν αρκετά καλύτερος. Είμαι σίγουρος ότι σκοπός των πράξεων αυτού του αξιοθαύμαστου γιατρού είναι να δει το χαμόγελο αυτών των ταλαιπορημένων και άπορων παιδιών ξανά στο πρόσωπο τους. Μας γεμίζει αισιοδοξία γιατί σε έναν κόσμο που κυριαρχούν αξίες μόνο υλικές υπάρχουν κάποιοι που αποτελούν εξαίρεση σ'αυτόν τον κανόνα.
    Δυστηχώς για τα μέσα ενημέρωσης (δήθεν ενημέρωσης) ο εν λόγω γιατρός δεν αποτελεί είδηση γιατί τα πρότυπα που προβάλουν είναι η ματαιοδοξία του να είναι κάποιος όμορφος πλούσιος και διάσημος.
    Συγχαρητήρια Αυξέντιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή