Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Φάκελλος αποδείξεις..


Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Οικονομικών έχει καταστήσει σαφές ότι δαπάνες τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτων, ακινήτων, σκαφών, αεροσκαφών κ.λπ.), λογαριασμοί που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του νοικοκυριού και του πολίτη...


(δηλαδή ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες σταθερά- κινητά) και αυτών που καταβάλλονται για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο (λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα κ.λπ.) δεν μπορούν να συνυπολογίζονται ως αποδείξεις που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο.
Μια άλλη κατηγορία δαπανών που εξαιρείται από το «καλάθι» των αποδείξεων αφορολογήτου είναι οι αποδείξεις για ιατρικά, φροντιστήρια, ασφάλιστρα, εισφορές, ενοίκια, τόκοι, αμοιβές δικηγόρων κ.λπ. που χρησιμοποιούνται όμως για έκπτωση από τον φόρο ή από το εισόδημα. Όλες οι υπόλοιπες αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, μανάβικα, κρεοπωλεία, καταστήματα ένδυσης- υπόδησης, κομμωτήρια, επαγγελματίες επισκευής και συντήρησης κατοικιών κ.λπ. θα πρέπει να συλλέγονται ώστε να καταγράφονται είτε σε ηλεκτρονική φόρμα και να αποστέλλονται στην Εφορία είτε εναλλακτικά να αποστέλλονται με σφραγισμένο φάκελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου