Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει 104 άτομα στην Υεμένη




Μια άγνωστη και εξαιρετικά θανατηφόρα ασθένεια έχει εξαπλωθεί στην Υεμένη και πιο συγκεκριμένα στη δυτική επαρχία της Al-Hadida δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας της χώρας. Η ασθένεια σκοτώνει όσους προσβάλλει μέσα σε δύο ημέρες μόνο και τα συμπτώματά της είναι οξεία αιμορραγία, ραγδαία αναστολή της νεφρικής λειτουργίας και υψηλός πυρετός.
Μέσα σε ένα 24ωρο ο ασθενής πέφτει σε κώμα και μετά επέρχεται ο θάνατος. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε η ασθένεια εμφανίστηκε πρώτη φορά αλλά μέχρι και σήμερα έχει σκοτώσει 104 άτομα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ένωσης ιατρών και φαρμακοποιών της χώρας Najib Malhi.
Οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να κάνουν διάγνωση της ασθένειας και τα συμπτώματά της διαφέρουν κατά πολύ από τον δάγκειο πυρετό και ο οποίος είναι διαδεδομένος στη χώρα.
Πριν από δύο εβδομάδες το υπουργικό συμβούλιο της Υεμένης είχε ανακοινώσει ότι στην επαρχία Al-Hadida είχει εμφανιστεί μια μυστηριώδης ασθένεια, εξουσιοδοτώντας τον υπουργό υγείας της χώρας Abdulkarim Rasa να ανακαλύψει τη φύση της ασθένειας και τρόπους για την καταπολέμησή της.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Άνδρες vs Γυναίκες: Οι 15 πιο αστείες διαφορές τους



Η μάχη των δύο φύλων καλά κρατεί! Μετά τα απολαυστικά προηγούμενα αφιερώματα που έχουμε παρουσιάσει (Δείτε εδώ), ακολουθεί μια λίστα με τις 15 πιο αστείες διαφορές τους.

1. Συνδυασμός χρωμάτων
Άνδρες: Ωραίο το κόκκινο. Ωραίο και το κίτρινο. Ας τα φορέσω μαζί!
Γυναίκες: Ξέρουν ποιο χρώμα ταιριάζει με ποιο.

2. Ομιλία
Άνδρες: Μιλάνε με προτάσεις.
Γυναίκες: Μιλάνε με εκθέσεις.

3. Μνήμη
Άνδρες: Δεν θυμούνται τι φορούσαν χθες.
Γυναίκες: Θυμούνται κάθε λεπτομέρεια, κάθε συζήτησης.

4. Κατανόηση
Άνδρες: Δεν καταλαβαίνουν καμία γυναίκα.
Γυναίκες: Καταλαβαίνουν τις άλλες γυναίκες.

5. Παρκάρισμα
Άνδρες: Ξέρουν να παρκάρουν.
Γυναίκες: Ξέρουν να πατήσουν το alarm.

6. Γάμους
Άνδρες: Μεθάνε, γελάνε, κλαίνε.
Γυναίκες: Κλαίνε, γελάνε, μεθάνε.

7. Όσφρηση
Άνδρες: Μυρίζουν τα αθλητικά παπούτσια, αν τα βάλεις κάτω από την μύτη τους, και αν αυτά, δεν είναι δικά τους.
Γυναίκες: Μυρίζουν από το σαλόνι τις ντομάτες που έχουν σαπίσει μέσα στο ψυγείο.

8. Καινούριο αυτοκίνητο
Άνδρες: Λέγε ρε! Τι μάρκα;
Γυναίκες: Ουάου! Τι χρώμα;

9. Ψώνια
Άνδρες: Πληρώνουν 50 ευρώ για κάτι που αξίζει 250 ευρώ, και τελικά δεν δουλεύει.
Γυναίκες: Πληρώνουν 250 ευρώ για κάτι που αξίζει 50 ευρώ και τελικά δεν το έχουν ανάγκη.

10. Σεξ
Άνδρες: Το σεξ είναι η επιθυμία τους.
Γυναίκες: Το σεξ είναι μέσο για να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες τους.

11. Ανώμαλο σεξ
Άνδρες: Τρελαίνονται στην ιδέα, δυο γυναικών στο κρεβάτι.
Γυναίκες: Αηδιάζουν στην ιδέα, δυο αντρών μαζί στο κρεβάτι.

12. Μεσάνυχτα
Άνδρες: Είναι τέλεια ώρα να κοιμηθώ ή να κάνω σεξ!
Γυναίκες: Είναι τέλεια ώρα να συζητήσουμε!

13. Φαγητό
Άνδρες: Παραγγέλνουν μπριζόλα με πατάτες τηγανητές και τρώνε μόνο την μπριζόλα.
Γυναίκες: Παραγγέλνουν αναποφλοίωτο μαύρο ρύζι με βραστά λαχανικά και φιλέτο κοτόπουλο, με σκοπό να φανέ από τις τηγανητές σου πατάτες.

14. Τηλεόραση
Άνδρες: Βλέπουν μπάλα, και με δυσκολία μιλάνε συγχρόνως.
Γυναίκες: Βλέπουν Λαμπίρη, βαφούν νύχια, μιλάνε στο τηλέφωνο, πίνουν καφέ.

15. Γυμναστική
Άνδρες: Το βλέπουν ως φυσική δραστηριότητα.
Γυναίκες: Το βλέπουν ως κοινωνική δραστηριότητα.

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας στο Stern.





Απίστευτος επιστολικός διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: .
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν». Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι. Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή. Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο. Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ´ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! . Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Colmar - L' amour est bleu

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Οι κότες νιώθουν τον πόνο του άλλου


Διαθέτουν χαρακτηριστικά που ως τώρα θεωρούνταν ανθρώπινα
Οι κότες νιώθουν τον πόνο του άλλου
Οι κότες βιώνουν τα συναισθήματα των μικρών τους, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μεταχείρισή τους στα πτηνοτροφεία



Λονδίνο Οι κότες αισθάνονται τον πόνο του άλλου, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία θεωρείται σημαντική σε ό,τι αφορά την καλή μεταχείριση τόσο των πτηνών που χρησιμοποιούνται σε πειράματα όσο και εκείνων που εκτρέφονται σε πτηνοτροφικές μονάδες για εμπορικούς σκοπούς.

Η συναισθηματική ταύτιση, η οποία πιστευόταν ότι αποτελεί αποκλειστικώς ανθρώπινο χαρακτηριστικό, μεταφράζεται σε βαθιά επικοινωνία με τον άλλον μέσω της κατανόησης των συναισθημάτων του. Ουσιαστικώς τα συναισθήματα ενός ατόμου «αντικατοπτρίζονται» στα άτομα που το περιβάλλουν με αποτέλεσμα να μοιράζονται κοινές συναισθηματικές εμπειρίες, είτε αυτές αφορούν χαρά, είτε λύπη είτε άγχος.

Η μελέτη του …πόνου

Η νέα μελέτη, η οποία διεξήχθη από ειδικούς της Σχολής Κτηνιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Βρετανίας έδειξε ότι οι κότες διαθέτουν τη θεμελιώδη ικανότητα να αισθάνονται τα συναισθήματα των διπλανών τους ή τουλάχιστον εκείνα των «τέκνων» τους.

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», οι επιστήμονες διεξήγαγαν διαφορετικά πειράματα σε κότες και στα μικρά τους.

Για παράδειγμα ανακάτεψαν τα φτερά των μικρών ρίχνοντάς τους αέρα, κάτι που τους προκάλεσε στρες. Το στρες που ένιωσαν τα κοτοπουλάκια αντικατοπτρίστηκε στις μητέρες τους, όπως φάνηκε μέσα από την ανάλυση διαφορετικών παραμέτρων: ο καρδιακός ρυθμός των ενηλίκων θηλυκών αυξήθηκε, η θερμοκρασία των οφθαλμών τους η οποία αποτελεί δείκτη στρες ανέβηκε και οι κότες βρίσκονταν σε συνεχή εγρήγορση. Παράλληλα οι μητέρες άρχισαν να βγάζουν έντονους ήχους – κακαρίσματα που απευθύνονταν προς τα μικρά τους.

«Ανακαλύψαμε ότι οι ενήλικες κότες διαθέτουν κάποιες από τις βασικές ιδιότητες της συναισθηματικής ταύτισης, της ικανότητας να μοιράζεται κάποιος τα συναισθήματά του. Τα ευρήματά αυτά συνδέονται άμεσα με την καλή μεταχείριση των πτηνών».ανέφερε ο Τζο Εντγκαρ, ερευνητής που συμμετείχε στη μελέτη, προσθέτοντας ότι σήμερα στα πτηνοτροφεία τα κοτόπουλα βιώνουν πόνο και στρες «είτε εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης είτε εξαιτίας του υψηλού ποσοστού καταγμάτων ή διαταραχών των οστών που εμφανίζουν».

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Fourth Horseman (death) Egyptian riots. Full Original Video

Σάλος με το φάντασμα του καβαλάρη στην Αιγύπτο!
Η λέξη περίεργο είναι η λιγότερη που μπορεί να χαρακτηρίσει το βίντεο... που θα παρακολουθήσετε. Προβλήθηκε πρώτη φορά στο δελτίο του
τηλεοπτικού δικτύου euronews.

Καθώς προβάλλονταν οι ταραχές και οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την
αστυνομία, ξαφνικά εμφανίστηκε στο video μία μορφή μέσα στο πλήθος, που
έμοιαζε με καβαλάρη πάνω σε άλογο και πετούσε πάνω από τα κεφάλια των
διαδηλωτών και σιγά-σιγά εξαφανίστηκε...

Δεν είναι λίγοι μάλιστα που κάνουν λόγο για σημείο της αποκάλυψης και
στον 4ο καβαλάρη, λόγω της ωχρότητας που είχε ο καβαλάρης με το άλογο
και σημειώνουν πως αυτός είναι και ο πρόδρομος του τέλους στην γη.

Οι τέσσερις ιππείς της αποκάλυψης, είναι οι δυνάμεις της ανθρώπινης
καταστροφής που περιγράφονται στην Βίβλο, στο έκτο κεφάλαιο.

Οι τέσσερις ιππείς ονομάζονται παραδοσιακά βάσει των δυνάμεων που
αντιπροσωπεύουν: Πόλεμος (κόκκινο άλογο), Πείνα (μαύρο άλογο), Λοιμός
(άσπρο άλογο) και Θάνατος (χλωμό/ωχρό άλογο).

Βέβαια δεν είναι και λίγοι αυτοί που προσπαθούν να δώσουν μια πιο
λογική εξήγηση σε ό,τι συνέβη λέγοντας πως πρόκειται για μία απλή
αντανάκλαση που έχει να κάνει και με τους καπνούς της περιοχής.

Τα συμπεράσματα δικά σας αφού δείτε το βίντεο...