Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Θανάσης...

Έφυγε από τη ζωή διακριτικά έτσι όπως έζησε, παρά τη φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια.

Αθόρυβος, σχεδόν ανθρωποφοβικός, ο Θανάσης Βέγγος ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που χάρισε στη μεταπολεμική Ελλάδα άφθονο γέλιο.

Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.

Καλός οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν τη μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.

Μακρόνησος, 1949, ο Νίκος Κούνδουρος με τον Θανάση Βέγγο

Ο Γιάννης Σολδάτος συγγραφέας και εκδότης ασχολήθηκε με το φαινόμενο Βέγγος και παρουσίασε την εξαιρετική βιογραφία με τίτλο ”Ένας άνθρωπος παντός καιρού”, την οποία μετέφερε στον κινηματογράφο με αυτό το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ που αξίζει να δούμε όλοι. Δεκάδες σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογραφικού στερεώματος αλλά και φίλοι του ”Θανάση” εμφανίζονται και καταθέτουν τις απόψεις τους αλλά όλα τα λεφτά είναι αναμφίβολα η εμφάνιση του ίδιου του Βέγγου, γεγονός που από μόνο του απογειώνει την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου